Luistelukoulu

ILMOTTAUDU MUKAAN NYT!

Tervetuloa luistelukouluun!

 

Turun Riennon Taitoluistelun luistelukouluissa on mistä valita. Tarjoamme jokaiselle ikäryhmälle ja taitotasolle laadukasta luistelun opetusta. Oli sitten kyseessä aloitteleva 3-vuotias, koulun liikuntatunneille näyttöä kaipaava varhaisteini tai aikuinen, joka haluaisi pysyä lastensa vauhdissa luistelukentällä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan iloiseen joukkoomme!

Luistelukoulussa tavoitteena on oppia luistelun perustaidot erilaisten leikkien, apuvälineiden ja harjoitteiden avulla. Tunneilla harjoitellaan perusluistelua, sirklausta, kaaria, liukuja, pyörimistä ja hyppimistä sekä tutustutaan muodostelmaluistelun alkeisiin. Tavoitteena on luistimilla liikkumisen riemu ja onnistumisen elämykset. Tunneille tuovat vaihtelua erilaiset välineet ja teemat.Samalla harjoitellaan ryhmässä toimimisen taitoja, sosiaalisia taitoja ja itsenäistymisen taitoja. Taitoluistelu lajina kehittää mm. koordinaatiota, ketteryyttä, liikkuvuutta ja nopeutta.

TRT Luistelukoulussa ja harrastesarjoissa yhteensä 10 ryhmää. Jokaisella ryhmällä omat taitotavoitteet sekä sosiaaliset tavoitteet. Luistelukouluryhmille on laadittu yhteinen kausisuunnitelma, jonka pohjalta koulutetut luistelukouluohjaajamme suunnittelevat ryhmänsä harrastajille sopivat tunnit ja seuraavat heidän kehittymistään yhdessä vastuuvalmentajan kanssa kauden aikana. Siirtyminen ryhmästä toiseen kauden aikana on mahdollista. Kausisuunnitelmassa on otettu huomioon niin vasta-alkajat kuin myös harrastajat, jotka ovat luistelleet luistelukoulussa jo useamman vuoden. Monipuolisen ja laadukkaan teränkäyttöharjoittelun vuoksi, taitoluistelukouluamme voi lämpimästi suositella myös kiekkourasta haaveileville luistelijoille.

Luistelukoulut ovat seuraavasti: 3-4 vuotiaiden luistelukoulu, 5-6 vuotiaiden luistelukoulu, kouluikäisten lasten ja nuorten luistelukoulut, aikuisten luistelukoulu, lapsi-aikuinen luistelukoulu ja erityislasten luistelukoulu. Luistelukoulussa on myös erikseen ruotsinkielinen ryhmä ja poikaryhmä.

Luistelukoulussa harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa oman ikä- ja taitotason mukaisessa ryhmässä. Luistelukouluista valitaan itselle sopiva ajankohta ja paikka. Kaikissa luistelukouluryhmissämme tarjotaan ryhmäkoosta riippuen eritasoisia pienryhmiä, jolloin harrastaja saa omaa taitotasoaan vastaavaa luistelunopetusta. Aikaisempaa kokemusta luisteluharrastuksesta ei vaadita. Voit ilmoittautua ikäluokan ryhmään ja me huolehdimme siitä, että lapselle löytyy taitotasoaan vastaava ryhmä.

Luistelukouluohjaajat seuraavat lasten kehittymistä ja siirtävät heidät tarvittaessa sopivampaan pienryhmään. Kaikki ohjaajamme ovat seuran tai Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamia. Lapsen taitojen edetessä hän voi siirtyä pienryhmästä toiseen kesken kaudenkin. Luistelukoululainen voi halutessaan harjoitella useana päivänä viikossa.

Luistelukoulusta on mahdollista edetä Kehitysryhmä Starttiin (2010 ja myöh. syntyneet), jossa harjoitellaan 2-3 x vko jäällä + 1x vko oheisharjoituksissa. Harjoittelussa panostetaan yksilöllisiin lajitaitoihin ammattivalmentajiemme osaavassa ohjauksessa. Tavoitteena on taata hyvät luistelulliset ja liikunnalliset valmiudet sekä innostus jatkaa lajin parissa joko yksinluistelun kilparyhmissä tai muodostelmaluistelujoukkueissamme. Yksinluistelussa meillä on SM-tason maajoukkueluistelijoita, kansallisen tason kilpaluistelijoita, aluesarjojen kilpaluistelijoita sekä harrasteluistelijoita. Muodostelmaluistelussa meillä on kilpailevat Tulokas sekä Minorijoukkueet. Valitsemalla Turun Riennon Taitoluistelun luistelukoulun kaikki on mahdollista.

TRT:ssä on mahdollista kilpailla kaikilla tasoilla, tai olla kilpailematta, ja luistella vain omaksi ilokseen.

 Tervetuloa mukaan!

Luistelukoulut jatkuvat joulutauon jälkeen viikolla 2. Luistelukoulun kevätkausi jatkuu maaliskuun loppuun asti. Keväällä luistellaan kevätjäillä uusin harjoituspäivin ja- ajoin.

 

Yhteystiedot

 

Luistelukoulun ja harrastesarjojen vastuuvalmentajana toimii Nea OjalaYhteydenotot ja palautteet suositellaan pääsääntöisesti lähettämään sähköpostitse. Sähkopostikyseleyihin vastaa sähköpostivastaava Merja Nylander osoitteessa:

luistelukoulu@turunriennontaitoluistelu.fi

Halutessasi voit jättää Nealle soittopyynnön luistelukoulun sähköpostiin. Alkukauden ajan luistelukoulun aikana jäähalleilla päivystää aina koppiemäntä, joka vastaa kysymyksiisi ja jolta saat ajankohtaista tietoa. Luistelukoulun yhteyshenkilönä toimii Anne-Mari Anttila 040 514 1921.

 

Lämpimästi tervetuloa taas mukaan! Jäähallilla nähdään!

Luistavin terveisin,

Nea Ojala

Luistelukoulun ja harrastesarjojen vastuuvalmentaja