Turun Riennon Taitoluistelu ry
AK1-ryhmässä luistellaan 4 kertaa viikossa, AK2-ryhmässä 3 kertaa ja AK3-ryhmässä kaksi kertaa. Harjoittelu on mahdollisimman monipuolista. Luistelijoille halutaan antaa mahdollisuus kokeilla kaikkea, mitä luistimilla voi tehdä ja oppia samalla vaativiakin temppuja. Oheisharjoittelua on AK1 ryhmässä 2 kertaa viikossa ja AK2 ja AK3 -ryhmissä kerran viikossa.
Harjoittelu on lajivalmentajan pitämä ja sisältää monipuolisesti sekä perusliikuntaa että lajiharjoitteita.
Ryhmien luistelijoilla on mahdollisuus kilpailla taitaja-sarjassa tai aluesarjoissa ja kilpaileminen on vapaaehtoista. STLL:n testit eivät koske alueellisia kilpailusarjoja, mutta testielementtejä voidaan kuitenkin käyttää harjoittelun tukena.
Ryhmissä opetellaan yksilötaitoja sekä tutustutaan muodostelmaluistelun alkeisiin yhdessä tekemällä. Taitoja kehitetään perusharjoitteiden lisäksi leikkien, musiikin ja erilaisten välineiden avulla. Maalla tapahtuva oheisharjoittelu on kerran viikossa. Jos lapsi luistelee kahdesti viikossa, ilmoittautuminen tulee tehdä erikseen molempiin harjoituspäiviin. Ilmoittaudu erikseen myös oheisharjoitteluun. Ryhmäläiset esiintyvät syyskauden päätteeksi seuramme joulunäytöksessä ja kevätkauden päätteeksi kevätnäytöksessä.
Hinnat sisältää vakuutuksen, joka kattaa 1-2 kertaa viikossa tapahtuvan harjoittelun. Vakuutuksen saaminen edellyttää rekisteröitymisen myClub- jäsenrekisteriin ilmoittautumisen yhteydessä. Vakuutusta varten tarvitaan henkilötunnus, joten muistathan ilmoittaa sen ilmoittautumisen yhteydessä. Lopettamisissa kauden aikana tulee aina tehdä lopettamisilmoitus.
Valmentajat antavat vuosittain suosituksensa luistelijan ryhmästä. Alle kouluikäisillä suositukset perustuvat harrastusaktiivisuuteen, lapsen jaksamiseen sekä siihen mitä taitoja lapsi pystyy jäällä suorittamaan.
Kouluikäisillä taidot ovat harjoittelumotivaation lisäksi ratkaisevassa asemassa harjoitteluryhmän ja kilpasarjan valinnassa. Tämän lisäksi Suomen Taitoluisteluliitto on kaudella 2013-2014 ottanut käyttöön perus- ja elementtitestistön, joka vähitellen on laajennettu koskemaan kaikkia sarjoja tinttejä ja minejä lukuun ottamatta. Testitulokset vaikuttavat valmentajien suosituksen lisäksi ryhmävalintaan.
Luistelijan tärkein tukitiimi on oma perhe. Kaikille yksinluistelijoille järjestetään vuosittain keväisin kehityskeskustelut, joissa vanhemmilla on mahdollista olla läsnä. TRT edellyttää vanhemmilta STLL:n ja TRT:n kulloinkin voimassa olevien sääntöjen noudattamista sekä asiallista käyttäytymistä kaikissa tilanteissa.
Vaikka luistelijat aina kuuluvat johonkin harjoitteluryhmään, he kuitenkin etenevät sarjasta ja ryhmästä toiseen oman yksilöllisen aikataulunsa mukaisesti.
Valmennus TRT:ssä on pyritty järjestämään niin, että kaikki lajin vaatima harjoittelu järjestyy TRT:n kautta. Lajivalmennus tapahtuu seuran omien lajivalmentajien toimesta. Fysiikkaharjoittelu, lihashuolto ja tanssi tapahtuu muiden ohjaajien toimesta. Lajivalmentajilla on kokonaisvastuu harjoittelumääristä, harjoittelun sisällöstä ja yleisemmin luistelijan kehittymisestä ja hyvinvoinnista.