Turun Riennon Taitoluistelu ry

Luistelukoulu slider

Luistelukoulu ja harrasteryhmät

Infopaketti

Luistelukoulussa harjoitellaan ja opitaan oman ikä- ja taitotason mukaisessa pienryhmässä luistelun alkeet. 

Luistelukoulusta aloitat valitsemalla itselle parhaiten sopivan ajankohdan ja paikan vapaista paikoista. Lapset jaetaan jäällä iän ja taitotason puolesta sopivaan ryhmään. Apuvälineinä tunneilla käytetään musiikkia sekä erilaisia välineitä ja leikkejä, lasten ikätaso huomioiden. Luistelukoulun ohjaajat seuraavat lasten kehittymistä ja siirtävät heidät tarvittaessa sopivampaan pienryhmään jäällä. Lapsen taitojen edetessä hän voi siirtyä luistelukoulusta eteenpäin kesken kaudenkin, jotta harjoittelu pysyy motivoivana. 

Alla olevien valikkojen kautta pääset tarkastelemaan luistelukoululaisen infopaketin eri osia.

Alle kouluikäisten luistelukouluun ovat lämpimästi tervetulleita kaikki 3–6 -vuotiaat luistelusta innostuneet tytöt ja pojat aikaisempaan luistelukokemukseen katsomatta. 

Luistelukoulussamme voi harjoitella 1 tai 2 kertaa viikossa. Maalla tapahtuva Luistelukoululaisen temppujumpassa voi niin ikään harjoitella 1 tai 2 kertaa viikossa. Temppujumpassa harjoitellaan tärkeitä motorisia taitoja sekä ryhmässä toimimisen taitoja iloisesti leikkien. Luistelukoulussa harjoitellaan jäällä taitotason mukaisissa pienryhmissä; leppikset, ampparit ja perhoset. 

Luistelukoulusta on mahdollista edetä Kehitysryhmä Timantteihin, joka on tarkoitettu n. 5-6-vuotiaille luistelusta innostuneille tytöille ja pojille, jotka ovat jo harrastaneet hieman luistelua ja haluavat viikottain oppia lisää. Timantit-ryhmässä harjoitellaan kaksi tai kolme viikossa jäällä sekä kerran viikossa oheisharjoituksissa maalla. 

7-13-vuotiaille on tarjolla YL-harrasteryhmiä, joissa harjoitellaan yksilöllisten taitojen lisäksi myös muodostelmaluistelun perusotteita ja kuvioita. Harrastenuoret-ryhmä on 13-19-vuotiaille. Harrasteryhmät harjoittelevat 1-3 kertaa viikossa jäällä ja ryhmällä on myös vapaavalintainen maalla tapahtuva oheisharjoitus 1-2 kertaa viikossa. 

Lasten erityisryhmä sopii lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat erityistä tukea sairauden tai vamman takia. 

Aikuisille on tarjolla omat aikuisluisteluryhmät sekä yksinluistelussa että muodostelmaluistelussa.

Sähköpostikyselyihin vastaa luistelukouluvastaava Laura Piipponen osoitteesta if.ul1716081441etsiu1716081441lotia1716081441tnonn1716081441eirnu1716081441rut@u1716081441luoku1716081441letsi1716081441ul1716081441. Ohjaajat ovat seuramme kouluttamia ja vastaavat jäällä oman pienryhmänsä harjoittelun toteutuksesta. 

Luistelukoululaisille jaetaan kauden alussa luistelukoulun taitopassi, johon kerätään merkintöjä, kuten tarroja ja leimoja, osallistumisesta ja taitojen oppimisesta. Merkinnän saa, kun toimittaa luistelukoulupassin ennen tunnin alkua kopissa olevalle ohjaajalle, joka palauttaa passin tunnin päätteeksi luistelijalle.

Jokainen luistelukoululainen saa myös nimilapun, joka tulee olla aina luisteluharjoituksissa kiinnitettynä vaatteisiin. Luistelukoulun pienryhmillä on omat värit ja luistelijan nimilappu on oman ryhmän värin mukainen. Värien perusteella sekä luistelijat että ohjaajat tunnistavat hyvin ryhmänsä. 

Luistimet

Luistelijan tärkeimmät varusteet ovat hyvät luistimet ja teroitetut terät. Luistimen tulee istua jalkaan hyvin ja olla sopivan kokoinen sekä leveys- että pituussuunnassa. Luistimien pitää tukea nilkkaa ja niiden on pysyttävä suorassa luistimen ollessa jalassa. Luistelu on hankalaa ja rasittaa jalkoja, jos jalat ovat “lintassa”. Hyvän luistimen varren tunnistaa siitä, että varsi pysyy luistinta vaakasuorassa pidettäessä jäykkänä eikä se taivu löysästi alaspäin.

Luistelussa pääsee alkuun millä tahansa tukevalla luistimella, mutta jo varhaisessa vaiheessa kannattaa panostaa kunnollisiin luistimiin. Suosittelemme lämpimästi oikeita taitoluistimia. Taitoluistin on tehty lajiin ja sen ominaisuudet tukevat luistelun oppimista. Hyvät luistimet kestävät kulutusta ja ne voidaan pieniksi jäädessä myydä eteenpäin vielä monta kertaa. Taitoluistimen terä on keinumainen, siinä on keskellä ura ja edessä piikit. Hyvä luistinkenkä ei ehkä heti tunnu miellyttävältä jalkaan, vaan se täytyy ajaa sisään.

Liika kasvunvara luistimessa haittaa oppimista ja tekee lapsen olon epävarmaksi jäällä. Luistin ei saa myöskään olla liian korkea. Luistimilla tulee pystyä kävelemään nilkat suorina ja seisomaan yhdellä jalalla (esim. kaupassa teräsuojat päällä).

Käytä luistimessa jalkaa hyvin myötäilevää sukkaa (ei villasukkia). Näin saat luistimesi nyöritettyä oikein ja tukevasti. Käytä aina puhtaita sukkia, sillä ne ovat lämpimimmät. Kylmille varpaille on hyväksi todettu villapohjaiset sukat.

Aloittaa voi kuitenkin aivan tavallisilla luistimilla, jatkossa valmentajat avustavat luistinten valinnassa.

Kengän sitominen

Aloita kengän nauhoittaminen aivan alhaalta. Varpaille voi jättää pienen liikkumatilan, mutta jalkapöydän ja nilkan kohdalta nauhat sidotaan tukevasti, jotta nilkalle saadaan riittävä tuki. Varsi on sopivan kireä, kun nauhoituksen tiukkuus ei estä niiaamista. Jotta nauhoitus ei pääse löystymään, laitetaan ennen alimmaista hakasta solmu. Nauhat sidotaan lopuksi hyvin. Liian pitkät nauhat on hyvä lyhentää sopivan mittaisiksi.

Luistimien huolto

  • Terät ovat hyvin herkät ja kolhiintuvat helposti, joten käytä aina teräsuojia kävellessäsi jään ulkopuolella.
  • Tultuasi luistelutunnin jälkeen pukuhuoneeseen, poista teräsuojat heti ja kuivaa terät huolella vettä imevällä kankaalla tai pyyhkeellä.
  • Säilytä kumpaakin luistinta mieluiten omassa kankaisessa pussissa ilman teräsuojia. Teräsuojiin kertynyt vesi ruostuttaa terät helposti.
  • Kotona luistimet kannattaa ottaa pois laukusta ja tuulettaa, jotta ne kuivuvat myös sisältä. Luistimia ei kuitenkaan tule kuivattaa patterin lähellä, sillä nahka haurastuu helposti.
  • Hyvin hoidetuilla taitoluistimilla on hyvä jälleenmyyntiarvo.

Vaatetus

Lämpimät ja joustavat vaatteet soveltuvat parhaiten jäälle, sillä niissä on helppo liikkua. Paksut toppatakit ja haalarit ovat useimmiten liian paksuja, jäykkiä ja vaikeuttavat liikkumista. Kannattaa huomioida, että varsinkin aloitteleva lapsi saattaa kaatua useita kertoja tunnin aikana, jolloin vaatteet voivat kostua. Luistelija voi jäähallissa luistellessaan käyttää lämmintä poolopuseroa yhdessä villapuseron tai villatakin kanssa. Joustavasta kankaasta valmistetut housut, trikoot ja verryttelyasut ovat sopivia. Housujen lahkeet eivät kuitenkaan saa olla liian leveät tai pitkät etteivät ne mene terän alle. Halutessaan voi käyttää myös luistelupukua sukkahousujen/ trikoiden ja fleecen/ villatakin kanssa. Käsissä tulee olla sormikkaat tai muut käsineet. 

Jäälle ei saa tulla likaisissa/hiekkaisissa ulkovaatteissa, sillä jäälle kulkeutunut hiekka on luistelijoille turvallisuusriski.

Luistelukoulussa ei ole kypäräpakkoa. Pään suojana on kuitenkin hyvä käyttää paksuhkoa pipoa, turvapantaa tai kypärää. Varsinkin pienimmille luistelijoille ja vasta-alkajille suosittelemme aluksi kypärää. 

Halutessasi voit tilata sivuiltamme myös tyylikkään seura-asun, joka soveltuu hyvin jää- ja oheisharjoitteluun. Valmentajamme auttavat mielellään kaikissa varusteisiin liittyvissä asioissa! 

Harjoituksiin kannattaa tulla iloisella mielellä ja hyvissä ajoin, mieluiten vähintään 15 minuuttia ennen oman harjoitusvuoron alkamista. Luistelukoululaisille on aina varattu vähintään yksi pukuhuone, joka lukee jäähallin aulan monitorissa. Käytämme vain luistelukoululaisille varattua pukukoppia, vaikka joku toinen pukuhuone näyttäisikin sillä hetkellä houkuttelevan tyhjältä.

Luistelijoiden suuresta määrästä johtuen pukuhuoneet saattavat ruuhkautua, tämän vuoksi omista varusteista kannattaa huolehtia hyvin. Seura ei vastaa luistelukoulun aikana kadonneista tai vaurioituneista tavaroista. Parhaiten opetukseen pääsee mukaan olemalla täsmällisesti tunnin aloitushetkellä jäällä. Jäälle ei kuitenkaan saa mennä ennen ohjaajia. Jäälle tuleminen kengillä on kiellettyä. Purukumin tms. syöminen jäällä on vaarallista ja ehdottomasti kiellettyä!

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan luistelukoulun toimintaa. Paikka vanhemmille seurata harjoituksia on katsomo tai kahvio. Vaihtoaitiossa kengillä kulkeminen on kiellettyä, jotta ylimääräistä hiekkaa ei kulkeudu sinne. Laitaan nojaten harjoitusten seuraaminen ei ole suotavaa, sillä se häiritsee kaukalossa tapahtuvaa toimintaa. Opetuksen kannalta on parasta, jos lapset voivat keskittyä oman ryhmän toimintaan ja ohjaajan ohjeisiin täysipainoisesti.

Luistelukoulun tiedotus tapahtuu sähköpostin, TRT:n nettisivujen sekä myClub-jäsenrekisterin kautta. Mikäli sähköpostiosoitteenne muuttuu ilmoittautumisen jälkeen, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa siitä osoitteeseen if.ul1716081441etsiu1716081441lotia1716081441tnonn1716081441eirnu1716081441rut@u1716081441luoku1716081441letsi1716081441ul1716081441. Muistakaa mainita viestissä myös luistelijan nimi, jotta tieto saadaan kohdistettua oikein.

Valitettavasti joskus luistelukoulu joudutaan perumaan kilpailujen, turnausten tai hallissa sattuneiden vahinkojen vuoksi. Ilmoitus peruuntumisesta pyritään aina tiedottamaan mahdollisimman aikaisin sähköpostitse, TRT:n luistelukoulun nettisivujen ja myClub-rekisterin kautta.

Luistelupassi sisältyy kausimaksuun alle kouluikäisten luistelukouluryhmissä. Muissa ryhmissä luistelevien tulee hankkia  itse STLL:n luistelupassi. Lue lisää luistelupassista seuraavasta valikosta. 

Luistelukoulun laskut lähetetään seuralle ilmoitettuun s-postiosoitteeseen tai e-laskuosoitteeseen kerran syys- ja kevätkauden aikana.

Jos ilmoittautunut luistelija jättää kokonaan tulematta tai lopettaa kokeilukertojen jälkeen, on siitä ilmoitettava sähköpostitse tai  Lopettamisilmoitus-lomakkeella, muuten joudumme perimään koko lukukausimaksun. 

Suomen Taitoluisteluliitto edellyttää, että jokaisella liiton jäsenseurassa luistelevalla luistelijalla on oltava luistelupassi. Passimaksuilla tuetaan luistelukoulutoimintaa koko Suomessa.

Alle kouluikäisten kausimaksuun sisältyy luistelukoulupassi, joka kattaa harjoituksissa sattuneista tapaturmista aiheutuvat kulut. Seura hankkii lisenssin niille alle kouluikäisille, jotka ovat jäsenrekisterissä, joten varmistathan, että olet antanut luistelijan henkilötiedot (erityisesti henkilötunnuksen) ja vähintään yhden huoltajan tiedot oikein myclub-rekisteriin.

Kouluikäisten tulee omatoimisesti hankkia harrasteluistelupassi, joita on kahdenlaisia: vakuutuksellinen ja vakuutukseton. Mikäli harrastajalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman passin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen passin hankkimista. Ohjeet passin ostoon: https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/ohje-lisenssin-ostoon/harrasteluistelupassit/ 

Luistelukoulusta on mahdollisuus edetä omien taitojen mukaan valmennusryhmiin joko yksin- tai muodostelmaluistelun puolelle. 

Timantit-kehitysryhmä on luistelukoulusta seuraava askel, ja se on tarkoitettu innostuneille 4-8-vuotiaille luistelua jo jonkin aikaa harrastaneille. Ryhmässä kehitytään pääsääntöisesti yhden kauden (syys/kevät) ajan harjoitellen 2-3 kertaa viikossa jäällä sekä kerran viikossa oheisissa. Sen jälkeen voi oman kiinnostuksen ja valmentajan suosituksella jatkaa joko yksin- tai muodostelmaluistelun kilparyhmiin. 

Kouluikäisille suunnatuista ryhmistä voi edetä esim. yksinluistelun Aluekilpa-sarjoihin tai testien kautta muodostelmaluistelun kilpaileviin joukkueisiin.

Jokaisella luistelukoulun harjoitusviikolla on oma teema ja harjoittelun painopiste.

Luistelukoulutunneilla on kauden aikana pienempiä tapahtumia, jotka tuovat mukavaa vaihtelua perusharjoitteluun. Luvassa kauden aikana on mm. Kaveriluistelu, Halloween-naamiaiset ja Pehmoleluluistelu.

Luistelukoululaiset pääsevät näyttämään ohjaajille ja vanhemmille kauden aikana oppimiaan taitoja. Kaikki luistelukoululaiset pääsevät myös esiintymään kerran syyskaudella koko seuran yhteisessä joulunäytöksessä ja kevätkaudella kevätnäytöksessä.

Tapahtumista ja näytöksistä tulee tarkempaa tietoa lähempänä tapahtumaa, ja niistä tiedotetaan sähköpostitse sekä TRT:n Instagram/Facebook-tileillä ja nettisivuilla.

Impivaaran jäähalli

Markulantie 115, 20320 Turku

Kupittaan jäähalli (Marli Areena)

Hippoksentie 2, 20700 Turku

Raision jäähalli

Kisakatu 6,  21200 Raisio

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

Seuraa meitä:

Seuraa meitä:

Kun olet ilmoittautunut tapahtumaan, näet listan talkootehtävistä. Klikkaa haluttua tehtävää ilmoittaaksesi itsesi kyseiseen tehtävään. Sinun tulee siis ilmoittautua sekä tapahtumaan, että tehtävään :)

Kilpailuihin on molempina päivinä vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!

HESEHOTELLI KASKENTIE, TURKU

HeseHotelli Turku Kaskentie sijaitsee Turun Kupittaalla n. 1,5 km Turun ydinkeskustasta. Hotellissa on 6 huonetta ja 16 vuodepaikkaa. Huonevarustukseen kuuluu muun muassa jäähdytetty ilmastointi, jääviileäkaappi, televisio, vedenkeitin, hiustenkuivaaja ja ilmainen Wi-Fi.

Osoite: Kurjenmäenkatu 7, 20700 Turku (kartalla)
Puhelinnumero: 044 480 9403 
Sähköpostiosoite: kurki(a)hesburger.fi

https://www.hesburger.fi/hesehotelli/hesehotelli-kaskentie--turku

Marika LehtinenYlituomari
Jasmin PaukkunenTuomari
Hertta EskoTuomari

Oksana VuorelaYlituomari
Nea RajalaTuomari
Jasmin PaukkunenTuomari

Lauantain 14.10.2023 aikataulu

Ovet avataan luistelijoille: klo 8:00
Ovet auki yleisölle: klo 9:00
Kilpailusuoritukset: 9:30-19:51

9:30-10:45Jäätanssi
11:00-16:10SM-juniorit, naiset lyhytohjelma
16:11-16:45SM-juniorit, miehet lyhytohjelma
17:01-17:36SM-seniorit, miehet lyhytohjelma
17:40-19:51SM-seniorit, naiset lyhytohjelma

Sunnuntain 15.10.2023 aikataulu

Ovet avataan luistelijoille: klo 7:30
Ovet auki yleisölle: klo 8:30
Kilpailusuoritukset: 9:00-20:11

9:00-9:55Jäätanssi, vapaatanssi
10:10-15:30SM-juniorit, naiset vapaaohjelma
15:45-16:25SM-juniorit, miehet vapaaohjelma
16:30-17:15SM-seniorit, miehet vapaaohjelma
17:29-20:11SM-seniorit, naiset vapaaohjelma

Lauantain 4.2.2023 aikataulu

Ovet avataan joukkueille: 9:00
Ovet auki yleisölle: 10:15
Kilpailusuoritukset: 12:00-18:00

10:45-11:35SM-juniorit harjoitukset
12:00Masters L1Esitysjärjestys ja tulokset
12:50Masters L2Esitysjärjestys ja tulokset
14:03Juniorit L1Esitysjärjestys ja tulokset
16:04Minorit L1Esitysjärjestys ja tulokset
17:37SM-juniorit lyhytohjelmaEsitysjärjestys ja tulokset

Sunnuntain 5.2.2023 aikataulu

Ovet avataan joukkueille: 9:00
Ovet auki yleisölle: 10:15
Kilpailusuoritukset: 12:00-19:10

10:40-11:35SM-juniorit harjoitukset
12:00Seniorit L1Esitysjärjestys ja tulokset
13:04Seniorit L2Esitysjärjestys ja tulokset
14:31Juniorit L2Esitysjärjestys ja tulokset
16:39Minorit L2Esitysjärjestys ja tulokset
18:33SM-juniorit vapaaohjelmaEsitysjärjestys ja tulokset

KAIKKI TAITOLUISTELUUN YHDESTÄ PAIKASTA AMMATTITAIDOLLA JA KOKEMUKSELLA

Taitoluistelun erikoisliike Lucky Skatesta saat kaiken luisteluun tarvittavan, vuosien kokemuksella. Tarjoamme taitoluistelijan kokonaispalvelun – luistimet, terät, terien kiinnityksen, teroituksen, huollon, tarvikkeet ja vaatteet – yhdestä paikasta, vankalla ammattitaidolla. Palvelutarjontamme on saatavilla myymälässämme ja verkossa, ajanvarauksella tai ilman. Lisätietoja teroitus- ja huolto- sekä etäasiantuntija-palveluistamme: www.luckyskate.fi/collections/palvelut

Työntekijöillämme on laaja ja monipuolinen kokemus lajin parista. Huippu-urheilutaustaisina tiedämme, kuinka tärkeitä laadukkaat varusteet ja henkilökohtainen sekä joustava palvelu urheilijalle ovat: https://luckyskate.fi/pages/henkilosto

Toimintaamme ohjaavat asiantunteva palvelu, erinomaiset kansainväliset suhteet ja korkealaatuiset tuotteet. Edustamme maailman tunnetuimpia kansainvälisiä tuotemerkkejä.

Myymälämme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Töölössä (Minna Canthin katu 22, 00250 Helsinki), kävelymatkan päässä Helsingin vanhasta jäähallista. Verkkokauppamme on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri osoitteessa www.luckyskate.fi.

Meille asiakastyytyväisyys on kunnia-asia. Teemme kaikkemme, jotta voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Turun Riennon Taitoluistelun jäsenenä saat -10 % alennuksen kaikista Lucky Skaten tuotteista. Alennus (koodi: TRT) on hyödynnettävissä sekä myymälässämme että verkkokaupassamme.

Lisätietoja:

www.luckyskate.fi

p. 010-423 6680

info@luckyskate.fi

Tervetuloa palveltavaksi!