Sirkka Lehto, muistokirjoitus

4.5.2017Sirkka Lehtinen-Lehto 1928 - 2017

Kevättalvella saimme kuulla yllättävän suru-uutisen. Valmentajamme Sirkka Lehto oli nukkunut pois vain pari viikkoa miehensä jälkeen. Kuollessaan Sirkka oli 88 -vuotias.

 

Sirkka oli todellinen suurluistelija, hyvä kuvioissa, hyvä vapaaluistelussa. Muistamme täsmälliset, puhtaat käänteet ja vastakäänteet, korkean saksihypyn ja nopeat piruetit. Näyttävän ja vauhdikkaan vapaaluistelunsa ansiosta Sirkka olikin Turun Riennon näytösten vetonaula.

 

Sirkka toi seurallemme ensimmäisen juniorimestaruuden vuonna 1946. Aktiiviuraa jatkui kymmenen vuotta, ja palkintokokoelma karttui. Kokoelma oli kauniisti järjestetty ja esillepantu ja kävimme sitä ihailemassa hänen kotonaan.

 

Sirkka Lehto valmensi seuramme kilpaluistelijoita vv 1956 -1971. Suomen Mestaruuksia toivat Jarmo Heinonen, Tapio Seppälä, Seppo Kurtti, Ylva Berg, ja PM-edustuspaikkoja toivat Yrsa Sundén ja Leena Patero. Valmentajana Sirkka oli innostava, positiivinen, energinen ja eteenpäin katsova. Muistamme lämmöllä ja kiitollisuudella kaikkia luistelutunteja Urheilupuiston ulkojäillä.

 

Kun jäät sulivat ja vedet vapautuivat, Sirkan tarmokkuus ja aikaansaavuus suuntautui merelle. Sirkka oli taitava purjehtija jo nuorena tyttönä, ja hän harrasti vuosien varrella sekä kilpa- että retkipurjehdusta perheensä kanssa.

 

Sirkka Lehto oli Turun Riennon Kunniajäsen.

 

Leena Kurri ja Anja Niiniranta

Sirkan oppilaat