SM-noviisien toisista valinnoista Eeville pronssia ja Emilialle SM-kisapaikka

5.1.2009

Mitalistikolmikko
Mitalistikolmikko

Tampereella 3.-4.1. käydyssä kisassa TRT:n SM-noviisit pärjäsivät hienosti. Eevi Ruutti oli lopputuloksissa kolmas ja Emilia Isolaurin sijoitus oli 12, jolla hän varmisti itselleen paikan SM-kisaan.

Eevi luisteli kauniin ja hyvävauhtisen lyhytohjelman, jonka laadukkaat elementit palkittiin - kaksoisakselin epäonnistumisesta huolimatta - lyhytohjelmakilpailun ykkössijalla pistein 39,86. Vapaaohjelmassa kaksoisakseli onnistui mutta muissa hypyissä tuli virheitä. Eevi keräsi kuitenkin vapaaohjelmastakin pisteet 62,44 ja yhteispisteet komeasti yli sadan, 102,30 jotka riittivät yhteistuloksissa kolmanteen sijaan.
 
Myös Emilia luisteli hyvän, lähes virheettömän lyhytohjelman, josta keräsi pisteet 31,24. Vapaaohjelmassa hänellekin tuli pari virhettä hypyissä mutta muut elementit sujuivat hyvin ja pisteillä 58,16 hän oli vapaaohjelman 11 ja kokonaispisteillä 89,40 koko kisan 12. Sillä hän lunasti itselleen paikan SM-kisaan.
 
Eevillä oli SM-paikka jo ensimmäisen valintakisan perusteella. TRT:llä on siis pitkästä aikaa 2 luistelijaa SM-kisassa. Onnittelut luistelijoille ja valmentaja Tiiu Valgemäelle!
 
Valintakilpailun voitti Krista Pitkäniemi (HL) pistein 107,61 ja toiseksi luisteli Timila Shrestha (HSK) pistein 102,80. Osallistujia oli yhteensä 44.