Grazin kisan kuulumiset

13.11.2009

Terveiset Itävallan Grazista, IceChallenge-kisasta, jota järjestäjät kutsuvat Euroopan suurimmaksi luistelukilpailuksi. Ja olihan kisat mahtavat : 5 päivän aikana kilpailtiin yksinluistelussa, pariluistelussa ja jäätanssissa kaikkiaan 7:ssä eri ikäluokassa.

Eevi kilpaili ensi kertaa juniorina kansainvälisellä tasolla ja myös ensi kertaa ISUn alaisessa kilpailussa. Kisa ei mennyt aivan odotusten mukaisesti : kaksoisakselit päätyivät jään pintaan ja levelit jäivät suunnitellusta. Lopputuloksissa Eevi oli kuitenkin 35 kilpailijan joukossa sijalla 20.

Naisjunioreitten sarjan voitti turkulaisillekin tuttu Gerli Liinamäe, joka teki puhtaan kauniin lyhytohjelman ja sai sillä niin paljon etumatkaa että säilytti johtonsa, vaikka oli vapaaohjelmassa 7. Suomen naisjunioreista Krista Pitkäniemi voitti vapaaohjelmaosuuden ja oli lopputuloksissa 5. Juulia Turkkila oli 10. ja Jenni Autio 18.

Naisjunioreitten sarja oli varsin kirjava. Paljon nähtiin kolmoishyppyjen yrityksiä, mutta aika paljon myös epäonnistumisia. Jotkut ohjelmat ja musiikkivalinnat jättivät paljonkin toivomisen varaa.

Vaikka miesten sarjassa nähtiin mm. Tomas Verner, niin koko kilpailun mieleenpainuvin oli 14-vuotiaan, tässä kilpailussa naisseniorisarjassa kilpailleen ja kilpailun voittaneen Kanako Murakamin (JPN) suoritus. Puhtaat ohjelmat vaikeilla elementeillä ja hyvä esittäminen tuottivat komeat yhteispisteet 170,41.

Suomen edustaja Henriikka Hietaniemi oli naisten sarjassa sijalla 17 (27 luistelijaa) ja miesten sarjassa Samuli Tyyskä 27. ja Lasse Sääkslahti 29 (30 luistelijaa).

Grazin kaupunki oli viehättävä ja vanhassa keskustassa oli paljon kauniita vanhoja rakennuksia. Kaupungin tunnusmerkki on linnavuori ja sen huipulla sijaitseva kellotorni jonka juurelta oli mahtava näkymä yli kaupungin.

Kilpailun tulokset:
http://www.slovakskating.org/