Turkulainen taitoluistelu edustettuna Vancouverin olympialaisissa

17.11.2009

Leena Kurri
Leena Kurri

Vaikka turkulaisia luistelijoita ei olympialaisissa nähdäkään, ei kisoja käydä kokonaan ilman turkulaisedustusta. Leena Kurri on valittu kisoihin tuomariksi ja Marie Lundmark matkustaa Vancouveriin ISU Council Member-ominaisuudessa.

Suomesta lähtevät tuomaritehtäviin Vancouverin Olympialaisiin Leena Kurri, joka arvottiin tuomariksi syyskuussa Oberstdorfissa sekä ISU:n kutsumina Hely Abbondati ja Pekka Leskinen. Tekniseksi spesialistiksi olympialaisiin ISU on kutsunut Pirjo Uimosen.

Marie Lundmark on ISU Council-jäsen ja lähtee olympialaisiin siinä ominaisuudessa.

Leena Kurri on saanut tuomaroitavakseen suomalaisittain mielenkiintoisen naisten vapaaohjelman.


Mitä mietteitä Leena Kurrilla on olympiakisamatkan kynnyksellä?

"Ennen vuoden 2010 talviolympialaisten alkua on taitoluisteluväellä monta jännitettävää asiaa: ketkä kaksi naisluistelijaa pääsevät, kuka miesluistelija, saadaanko tuomaripaikkoja? Torinon kisoihinhan emme saaneet yhtään tuomaripaikkaa. Naisluisteljoiden nimiä saamme odottaa SM:iin tai jopa EM:iin asti. A-P Nurmenkari hankki Oberstdorfissa meille maapaikan, mutta lähettääkö Suomen olympiakomitea miesluistelijan? Jos lähettää, nimi selvinnee SM:n jälkeen. Tuomaripaikka sen sijaan tuli Oberstdorfissa 26.9.09 pidetyssä arvonnassa. Sain olla itse paikalla ja jännitys oli melkoinen, sillä FIN nousi vasta toiseksi viimeisenä.

Olen nyt oikein hyvillä mielin ja onnellinen, sillä tämä on ensimmäinen kerta kun pääsen OWG:hen. Valmistaudun kisoihin käymällä nyt joka viikonloppu arvostelemassa, jotta rutiini säilyy. Vancouver on tuttu kaupunki, olin siellä vuoden 2001 MM-kisoissa. Ja lentoliput minulla on: lähtö 13.2.2010. Naisten vapaaohjelma luistellaan torstaina 25.2.2010."

TRT toivottaa hyvää olympiakisamatkaa sekä Leenalle että Marielle!