YL junioreiden ja senioreiden SM-kisa Jyväskylässä

4.1.2010

Kuva Tero Wester
Kuva Tero Wester

Yksinluistelun junioreiden ja senioreiden sekä jäätanssin SM-kilpailut käytiin Jyväskylässä 18.-20.12.

Sekä juniorityttöjen että poikien sarjoissa nähtiin korkeatasoiset ja jännittävät kisat SM-mitaleista. Tyttöjen sarjan voitti Beata Papp, joka onnistui molemmissa useita kolmoishyppyjä sisältäneissä ohjelmissaan mainiosti ja keräsi yhteispisteet 126,43. Parhaan lyhytohjelman luistellut Cecilia Törn sijoittui lopputuloksissa toiseksi (118,10) ja Timila Shretsha saavutti pronssia (116,52).

TRT:n Eevi Ruutti ei ensimmäisessä juniorisarjan SM-kisassaan ollut aivan parhaimmillaan. Lyhytohjelman elementit onnistuivat kohtuullisesti kaksoisakselia lukuunottamatta ja sijoitus siinä oli 14 pistein 35.84. Vapaaohjelmassa hypyt eivät kulkeneet suunnitellusti ja sen myötä loppusijoitus oli 18 yhteispistein 91.46.

Tyttöjen kilpailun taso oli ilahduttavan korkea. Peräti 10 luistelijaa teki kilpailussa onnistuneen kolmoishypyn ja 10 parasta ylitti 100 pisteen rajan.

Myös junioripojissa nähtiin tasainen ja tiukka kamppailu kärkisijoista. Mestaruuden voitti etenkin hyppytaidoillaan häikäissyt Viktor Zubik, joka voitti lyhytohjelman ja oli vapaaohjelman kolmas, yhteispisteet 137,37. Julian Lagus (134,64) sai hopeaa vain muutaman kymmenyksen erolla Bela Pappiin, joka oli kolmas (134,49). Vapaaohjelman paras Otto-Eemeli Laamanen sijoittui lopputuloksissa neljänneksi.

Naisissa kärkikolmikko oli odotettu vaikka kaikkien kärkiluistelijoidemme suorituksiin jäi parantamisen varaa. Laura Lepistölle kultaa, Kiira Korvelle hopeaa ja Susanna Pöykiölle pronssia. Nuori, vielä juniori-ikäinen Aliisa Mikonsaari oli 4.

Miehissä Ari-Pekka Nurmenkari voitti odotetusti mestaruuden ennen Mikko Minkkistä ja Valtter Virtasta.

Kaikki tulokset (STLL:n sivuilta)