SM-kisat lähteneet upeasti käyntiin

18.12.2010

Kiira Korpi johtaa lyhytohjelman jälkeen pistein 61,49.
Kiira Korpi johtaa lyhytohjelman jälkeen pistein 61,49.

SM-kisojen ensimmäinen kilpailupäivä on nyt kisattu!

SM-kisat ovat lähteneet hyvin käyntiin. Kupittaan tunnelma on ollut erinomainen ja taitoluisteluväki on viihtynyt tasokkaiden luistelusuoritusten parissa ensimmäisen kisapäivän.

STLL:n raportti kilpailupäivästä:

Naisten sarjassa on johdossa ennakoidusti Tampereen Tapparan Kiira Korpi, joka luisteli vakuuttavasti pisteet 61,49. Korpi oli kilpailun selkeä voittaja vapautuneella ohjelmallaan. Hän onnistui jälleen mm. kolmois-kolmoisyhdistelmässään.

-          Olen ihan tyytyväinen. Jouduin tosin hakemaan jännitystä ja kisalatausta päälle aamupäivän aikana, Korpi sanoi.

Korvelle lauantain lyhytohjelma oli lähes rutiinisuoritus, jonka kova harjoittelu ja kilpailutahti ovat tuoneet.
 

-          Minulla on jo tällä kaudella niin monta kisaa takana, joten ohjelmaan on tullut jo tarvittavaa rutiinia. Esimerkiksi yhdistelmän ensimmäinen tulppi ei tullut täydellisesti alas, mutta pystyin silti tekemään siitä onnistuneen yhdistelmän.

 Toisena kilpailussa on Hermestä edustava, mutta Kanadan Vancouverissa asuva ja harjoitteleva Beata Papp 45,27. Kolmantena kilpailussa on Espoon Taitoluisteluklubin Minna Parviainen 44,61.

15-vuotiaan Pappin alkusyksy on kulunut lonkkavammaa parannellessa ja SM-kilpailu onkin hänelle vasta kauden toinen kilpailu. Alkukauden juniori GP-kilpailun hän joutui jättämään kesken lonkan oireillessa liikaa. Papp edusti Suomea viime vuonna junioreiden MM-kilpailussa ja sijoittui siellä 15:nneksi.

Sunnuntain vapaaohjelma ratkaisee paitsi SM-mitalien, myös pitkälti EM-edustuspaikkojen kohtalon. SM-mitaleille on mahdollisuus monella tasaväkisellä luistelijalla, jotka eivät vielä lauantaina näyttäneet osaamistaan.

Miesten kilpailun johdossa on Helsingfors Skridskoklubbin Ari-Pekka Nurmenkari pistein 55,34. Toisena kilpailussa on samaa seuraa edustava Viktor Zubik pistein 55,24 ja kolmantena Tampereen KooVee:n Valtter Virtanen 51,42. Hermeksen Bela Papp on niukasti neljäntenä pistein 51,14.

Kilpailua johtava Nurmenkari ei pystynyt lyhytohjelmassa parhaimpaansa, vaan joutui taistelemaan kolmoisakselinsa sekä lutzinsa kanssa.

-          En antanut luistimen tänään viedä. Luistelu oli sellaista väkisin vääntämistä, mutta huomisen suhteen olen luottavainen, Nurmenkari sanoi.

Päivän iloisin mies oli kuitenkin Viktor Zubik, joka hyppäsi kolmoisflippi-kolmoistulppi –yhdistelmän, kolmoisritin sekä kaksoisakselin.

-          Tulin tänne voittamaan itseni, joten kilpailun toinen sija ei harmita. Huomenna vapaaohjelmassa aion tehdä kolmoisakselin, joka on ollut oikein hyvässä kunnossa, 17-vuotias Zubik lupasi.

Myös miesten sarjassa SM-mitalien lisäksi käydään taistelua yhdestä tarjolla olevasta EM-paikasta.

Juniorityttöjen kilpailua johtaa Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila pistein 45,65 ennen Espoon Jäätaitureiden Nea Viiriä 44,95 ja Seidi Rantasta 42,03. Poikien sarjaa johtaa Espoon Jäätaitureiden Matthias Versluis pistein 51,89. Toisena on Tikkurilan Taitoluisteluklubin Julian Lagus 46,71 ennen  Lappeenrannan Juho Piristä 38,19.

Jäätanssissa seniorisarjan johdossa on kilpailun ainoa pari, Helsingfors Skridskoklubbia edustavat Henna Lindholm-Ossi Kanervo pistein 44,20. Junioreiden jäätanssia johtaa saman Olesia Karmi-Max Lindholm (HSK) pistein 35,47 ennen Kuopion Laima Krasnitskajaa-Jussiville Partasta 22,22.