Talkooväki

Ilmoittaudu talkoolaiseksi La 17.10.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi Su 18.10.

Kiitos ilmoittautumisestasi!

 

Talkootehtävien kuvaus

 

EMÄNTÄ Jäähallin hengetär, joka huolehtii, että talkoolaisille on tuoretta kahvia ja sämpylää saatavilla. Työpisteenä lasiaito yläkatsomossa, joka on ehdottomasti hallin paras paikka kisojen seuraamiseen sekä mukavaan seurusteluun talkoolaisten kanssa. Tehtäviin kuuluu myös tuomarikopin muonituksesta huolehtiminen sekä tarkistaa, että tuomareilla on pöytä koreana. Keittää kahvit/teet myös kuuluttamoon, auttaa buffaa kahvinkeitossa (tarvittaessa) sekä huolehtii mehut luistelijoille. Tässä homma vilukissoille, koska aitoissa on lämmin.

JÄRJESTYKSEVALVOJA Turvaa selustan kiperissä tilanteissa. Valvoo hallin yleistä järjestystä sekä ohjaa ja opastaa katsojia. Tässä hommassa askelmittari huutaa punaisena jäähallin käytävillä. Sopii hyvin miehille sekä naisille! Kaikilla järkkäreillä ei tarvitse olla järjestyksesvalvojan ”virallista” korttia. Jos olet kiinnostunut suorittamaan virallisen Järjestyksenvalvojan ”tutkinnon”, ole yhteydessä hallituksen jäseniin.

MUSIIKINSOITTAJA Asuuko sinussa sisäinen DJ? Musiikki soitetaan tietokoneelta, joten jos kotona käytetään edelleen C-kasetteja (nuoret voivat tarkistaa googlesta), tämä ei välttämättä ole sinun homma. Jos taas osaat käyttää hiirtä ja painaa enteriä, tämä voi hyvinkin olla sinun homma. Varalaitteena toimii CD-soitin. Lisäksi tässä hommassa vaaditaan hiukan tarkkuutta, jotta oikea musiikki soi oikealle luistelijalle ja vieläpä oikeaan aikaan! Tähän tehtävään kannattaa varustautua villasukin ja paksulla takilla, mutta onneksi vuorot ovat yleensä lyhyempiä ja palvelu pelaa. Bonuksena huippunäkymät kipailuareenalle.

KUULUTTAJA Musiikinsoittajan vieruskaveri, jonka pokka ei petä kiperissäkään tilanteissa. Kuulutuksiin on olemassa valmiit rungot, jotka kuuluttaja saa käyttöönsä, joten ihan omasta päästä ei tarvitse kuulutuksia keksiä. Valttina tässä tehtävässä on rauhallinen, selkeä ja kuuluva ääni (ilman mikrofonia ei kuitenkaan tarvitse huudella). Yhteistyössä musiikinsoittajan kanssa tämä tehtävä on oikein hauskaa hommaa. Sopii loistavasti pariskunnille tai kaveruksille. Tähänkin hommaan tarvitaan pakkasvarustus. Upeat kilpailuesitykset ovat aivan silmien edessä ja tarjoilu pelaa (kiitos emännät).

AJANOTTAJA Jos osaat kellon, osaat tämäkin homman. Ajanottaja on tuomarin läheisyydessä ja mittaa sekuntikellolla ohjelman pituuden. Jos ohjelma on sallittua pidempi tai lyhempi, ilmoittaa hän siitä tuomarille. Ohjeistuksessa saat sallitut ohjelmapituudet. Tässä näet kaiken tuomarin silmin! Ja tässäkin tarvitaan vaatteita riittävästi!

PORTTIVAHTI Nimensä mukaisesti aukaisee ja sulkee porttia luistelijoille. Tässä hommassa todella aistii kisajännityksen. Pakkasvarustus.

VIDEOKUVAAJA Vaatii hiukan keskittymistä ja zoomailua. Videokuvaaja seuraa kameralla luistelijaa jäällä, niin että luistelija näkyy kuvassa. Ei vaadi turhia kuvaukseen liittyviä hienouksia. Seisomatyö jään vierellä!

KISATOIMISTO/INFO Merkkaa paikalle saapuneet luistelijat ja vastaanottaa luistelumusiikit. Ottaa vastaan myös viime hetken peruutukset ja ilmoittaa niistä tulospalveluun. Infotiski on perillä aikataulusta ja siitä, missä kohtaa ollaan menossa aikataulullisesti. Suurta kisatietoutta tässä hommassa ei tarvita, vaan enemmänkin asiakaspalveluhenkisyyttä. Kisajohtaja ja sihteeri ovat puhelimenpäässä tai jopa ihan vieressä. Yksin tässä hommassa tarvitsee hyvin harvoin seisoskella.

ENSIAPU Hädän hetkellä ensimmäisenä paikalla. Tehtävään vaaditaan lääkäri, sairaanhoitaja tai EA 1+2 tason tekijä. Rauhallinen viilipytty, joka hoitaa tapaturman sattuessa ensiavun. Tämänkin homman ankkuripiste sijaitsee jään läheisyydessä, joten lämmitä päälle.

JÄÄNPAIKKAAJAT/PALJETTILUISTELIJAT Nämä suloiset seuramme luistelijat liikkuvat vikkelästi jäällä paikkaamassa jäähän tulleita reikiä, sekä keräävät paljetit ja muut roskat pois jään pinnasta aina ennen jäädytystä. Luistimet mukaan! Iso plussa seuravaatteista (ei pakollinen), kun ollaan jäällä . Tämä tehtävä sopii jo melko pienillekin luistelijoille, toki vaativat silloin aikuisen ohjaamaan...

BUFFET Kaikille niille, jotka palelevat jään vierellä, sillä tässä hommassa ei vilu niin helposti pääse yllättämään. Tässä asiakaspalvelussa hoitelet hymy huulilla ja iloisella mielellä myyniin ja kahvinkeiton.. Kahvinmyyjän toimenkuvaan kuuluu myös huolehtia myyntipöydän siisteydestä ja toimia yhteistyössä emäntien kanssa. Yhteistyöllä tämäkin homma hoituu. Ihan pimennossa ei tarvitse tässäkään olla, kisasuorituksia pääsee kyllä katsomaan, ainakin ne itselle kaikkein rakkaimmat .

LEIPURIT Nämä jauhopeukaloiden valtiaat ja mokkapalojen taiturit. Jos haluat kaapata keittiösi ja leipoa buffaan upeimmat herkkusi, emme laita vastaan, päinvastoin, UPEAA. Buffaan myyntiin tuotavat herkut suolaiset/makeat tuodaan jäähallille kisa-aamuna tai erikseen sovittua ajan kohtana. Tuotteeseen on hyvä merkitä, mikäli tuote on laktoositon/maidoton/gluteeniton. Astiat, mikäli niitä jää hallille, voi noutaa seuran mailavarastosta tapahtuman päätyttyä.

RAKENNUSTIIMI Nämä kätevät Puuha-Petet ja Puuha-Pirkot saapuvat yleensä hallille jo edellisenä iltana ennen tapahtumaa. Tehtäviin kuuluu valmistella tuomareille paikat vaihtoaitioon, kantaa tarvittavat pöydät, palkintokorokkeet yms. niiden kilpailun aikaisiin paikkoihin. Ja näistäkin löytyy jo materiaalit ja ohjeet sekä tietäväiset hallilta, joten mitä useampi pääsee mukaan, sitä nopeammin homma on valmis. Ja tapahtuman jälkeen sama toisinpäin, eli purkuhommia.

 

Kaikista hommista selviää kyllä ja tarkempaa opastusta saa lähempänä kisapäivää. Rohkeasti mukaan talkootiimiin! Tekemällä oppii ja pääsee kurkistamaan luistelun kulissien taakse. Parasta antia on, että tapaa eri ikäisten luistelijoiden vanhempia, valmentajia ja toimihenkilöitä, joilta saa mahtavia vinkkejä, opastusta ja uusia ystäviä, joiden kanssa vaihtaa kokemuksia.

TERVETULOA, HALLILLA TAVATAAN !