Lisenssit

Osta kilpailulisenssi:

https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/ohje-lisenssin-ostoon/

Kaikkien kilpailevien yksinluistelijoiden ja muodostelmaluistelijoiden on lunastettava itselleen joko vakuutuksellinen kilpailulisenssi tai vakuutukseton kilpailulupa. 

Kilpailulisenssi tai kilpailulupa pitää olla lunastettuna kun luistelija tulee ensimmäisiin harjoituksiin heinä-elokuussa. Vakuutuksetonta luistelijaa ei tarvitse päästää jäälle.


Kilpailulisenssi

Lisenssi määräytyy kilpailusarjan ja syntymävuoden mukaan. Tarkemmat tiedot lisenssin valinnasta löytyvät liiton sivuilta. Jos on mahdollista että kilpailusarja vaihtuu kauden aikana, kannattaa lunastaa jo valmiiksi ylemmän sarjan lisenssi, koska lisenssin vaihtaminen kesken kauden ei ole ihan yksinkertaista. Lähinnä tämä koskee mineistä silmuihin siirtyviä yksinluistelijoita ja muodostelmaluistelussa tulokkaista mahdollisesti minoreihin siirtyviä. Valmentajat kertovat onko syytä varautua sarjan vaihtoon.


Vakuutukseton kilpailulupa

Luistelijat, joilla on oma vakuutus, voivat hankkia itsellee vakuutuksettoman kilpailuluvan.

Liiton sivuilta:

Vakuutuksettoman kilpailuluvan voivat ostaa kaikki ne kilpailevat henkilöt, joilla on oma tapaturmavakuutus. Vakuutuksenottaja on vastuussa siitä, että oma tapaturmavakuutus kattaa lajina taitoluistelun ja että vakuutusmaksut on suoritettu kauden ajan.

Vakuutuksetonta kilpailulupaa lunastaessa on vakuutettava, että luistelijalla on voimassaoleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla Taitoluisteluliiton määräysten mukaisesti. Lunastuksen yhteydessä on ilmoitettava vakuutusyhtiön nimi ja vakuutusnumero. Lisäksi vakuutettava, että oman tapaturmavakuutuksen korvaussumma Hoitokustannuksista on vähintään 15 000 € ja Haittakorvaus vähintään 30 000 €. Mikäli vakuutus loppuu ennen lisenssikauden loppua, on vakuutusta jatkettava vähintään lisenssikauden loppuun tai lunastettava lisenssiin kuuluva pakollinen vakuutus.

Vakuutustodistusta ei tarvitse esittää kilpailuissa.

Lisää tietoa lisenssistä ja kilpailuluvasta sekä lisenssin/kilpailuluvan osto liiton sivuilla.

 

Ilmoitus seuralle

Vakuutusturvan on oltava kunnossa, jotta luistelija voi aloittaa harjoittelun uuden kauden alkaessa. Tätä varten pitää ilmoittaa seuralle lisenssin tai kilpailuluvan maksupäivä ennen ensimmäisiä harjoituksia. Ilmoitus tehdään merkitsemällä lisenssinumero ja lisenssin maksupäivä omiin myclub jäsenrekisteritietoihin.

Poikkeus : Startti-ryhmän ja AK-ryhmien ei-kilpailevat luistelijat

Koska Startti-ryhmässä harjoittelevat eivät vielä kilpaile oman seuran ulkopuolella, he eivät tarvitse lisenssiä/kilpailulupaa. Sama koskee niitä AK-ryhmien luistelijoita, jotka kilpailevat ohjelmakilpailuissa.

Vakuutus pitää silti kaikilla olla. Näissä ryhmissä vakuutusturva voidaan hoitaa

1) hankkimalla oman tapaturmavakuutuksen, joka kattaa myös harjoittelun seurassa, tai 
2) hankkimalla H-lisenssin.

Tieto H-lisenssin maksupäivästä tai kopio vakuutustodistuksesta toimitetaan kilpailusähköpostiin (kilpailut@turunriennontaitoluistelu.fi) ennen ensimmäisiä harjoituksia. Jos luistelijan lisenssi/vakuutus ei ole kunnossa, luistelijaa ei valitettavasti saa päästää jäälle.