Lisenssit

Luistelupassit kaudella 2019-2020

Jokaisella Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurassa luistelevalla tulee olla joko harrastaja- tai kilpailupassi. Passeihin suositellaan yhdistettäväksi Pohjola Sporttiturva -vakuutus. Mikäli luistelijalla on oma tapaturmavakuutus, on varmistettava että siinä on urheilutapaturmakorvaavuusehto. Luistelupassin ostamalla urheilija sitoutuu noudattamaan Suomen taitoluisteluliiton kilpailu- ja kurinpitosääntöjä sekä eettistä ohjeistusta. 

Vakuutuksen voimaantulo

Passiin sisältyvä vakuutus tulee voimaan 1.7.2019, mikäli maksu on maksettu heinäkuun 2019 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24:00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 30.6.2020.

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva ei vaadi korvauksen myöntämiseksi ulkoista tekijää vaan se korvaa myös silloin, kun loukkaantuminen tapahtuu äkillisen tapaturman kuten esimerkiksi akillesjänteen repeämisen tai polven sijoiltaan menon seurauksena. 

Huomioithan, että kaikista Suomen Taitoluisteluliiton toimiston kautta tehdyistä lisenssimuutoksista veloitetaan 15 € toimisto- ja käsittelykulu. Vakuutuksen irtisanomisista Pohjola Vakuutus veloittaa vakuutusajasta vähintään 16 €.

Huom! Ilman urheilutapaturmavakuutusta ei voi osallistua STLL:n jäsenseurojen harjoituksiin tai kilpailuihin.

Kilpailupassit - vakuutukselliset

Jokaisella luistelijalla tulee olla voimassa oleva kilpaluistelun kattava vakuutusturva. Luistelupassin yhteydessä on suositeltavaa hankkia Pohjolan kattava Sporttiturva-vakuutus. 

Harrasteluistelupassit - vakuutukselliset

Jokaisella luistelijalla tulee olla harrasteluistelun kattava vakuutusturva. Luistelupassin yhteydessä on suositeltavaa hankkia OP:n kattava Sporttiturva-vakuutus. 

Vakuutuksettomat luistelupassit

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman passin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen passin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman passin passinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla. Kilpailevien luistelijoiden tulee pyydettässä esittää vakuutustodistus seurassaan operatiivisesta toiminnasta vastaavalle henkilölle tai joukkueenjohtajalle. 

Ilmoitus seuralle

Vakuutusturvan on oltava kunnossa, jotta luistelija voi aloittaa harjoittelun uuden kauden alkaessa. Tätä varten pitää ilmoittaa seuralle lisenssin tai kilpailuluvan maksupäivä ennen ensimmäisiä harjoituksia. Ilmoitus tehdään merkitsemällä lisenssinumero ja lisenssin maksupäivä omiin myclub jäsenrekisteritietoihin.

Tieto H-lisenssin maksupäivästä tai kopio vakuutustodistuksesta toimitetaan kilpailusähköpostiin (kilpailut@turunriennontaitoluistelu.fi) ennen ensimmäisiä harjoituksia. Jos luistelijan lisenssi/vakuutus ei ole kunnossa, luistelijaa ei valitettavasti saa päästää jäälle.