Hallilla

Kisapaikalla käy ensimmäiseksi vahvistamassa osallistumisesi kilpailutoimistossa. Samalla voit jättää CD-levyn niille osoitettuun paikkaan, mikäli kilpailussa musiikki soitetaan CD-levyiltä eikä etukäteen seuran toimittamista mp3-tiedosoista. Käy tämän jälkeen ilmoittamassa valmentajalle, että olet tullut paikalle. Muista, että pukukoppi on luistelijoiden ja valmentajien aluetta. Vanhempien ja tukijoukkojen paikka on katsomossa.

Käy katsomassa, missä tuomarit istuvat ja mistä mennään jäälle. Mieti, mistä oma ohjelmasi alkaa ja mihin kukin elementti tulee. ”Piirrä” oman ohjelman reitti jäälle mielessäsi.

Valmistautuminen aloitetaan alkulämmittelyllä. Se tehdään joko valmentajan kanssa tai kavereiden kanssa, joskus yksinkin, riippuen siitä, milloin kukin luistelee. Tee lämmittely samantyyppisesti kuin harjoituksissa. Muista koko kehon, ei vain jalkojen, lämmittely! Sovi paikasta, missä lämmittelyn teet, valmentajan kanssa. Jos et itse tiedä niin kysy valmentajalta, milloin laitat luistimet jalkaan.

Ennen suoritustasi anna valmentajalle musiikkisi vara CD-levy. Tätä käytetään siltä varalta, että toimittamasi CD-levy tai etukäteen toimitettu mp3-musiikki ei jostain syystä toimi.