Kilpailun kulku

Luistelujärjestys on arvottu viimeistään kilpailua edeltävänä iltana. Luistelujärjestyksen mukaan luistelijat jaetaan verryttelyryhmiin, joissa kussakin on noin 6-8 luistelijaa. Luistelijat päästetään jäälle yhtä aikaa verryttelyyn (4-6min). Jäällä tehdään verryttely, jota on harjoiteltu omissa harjoituksissa. Se alkaa perusluistelulla kenttää ympäri ja jatkuu järjestyksessä, joka voi olla jokaisella vähän erilainen. Lopuksi voidaan tehdä ohjelmaa niin pitkälle kuin ehtii tai kerrata joitakin elementtejä valmentajan ohjeitten mukaan. Valmentaja seuraa verryttelyä jään laidalla ja antaa tarvittaessa ohjeita. Kun verryttelyajan päättyminen kuulutetaan, luistelijat poistuvat jäältä, jonka jälkeen kukin vuorollaan esittää oman ohjelmansa. Omaan vuoroon keskitytään kopissa tai valmentajan osoittamassa paikassa.

KILPAILUN JÄLKEEN


Käy hakemassa oma cd, jos et ole sitä saanut käteesi  kisajärjestäjältä heti suorituksesi jälkeen.

Tee  aina loppujäähdyttely n 15 minuuttia, jotta kehosi ja mielesi palautuu.
 

Kun lähdet pois hallilta, ilmoita valmentajalle, että lähdet.

Yleensä tulokset julistetaan heti, kun ne ovat valmiina. Jos kilpailussa on monta eri sarjaa tuloksia täytyy odottaa pidempään. Tuomarit ja tekniset tarkistavatjokaisen luistelijan pisteet ennen niiden julkistamista ja tämä luistelijoiden etua ajava tehtävä vie aikaa. Seuraa kuulutuksia, niistä selviää koska ja missä palkinnot ja/tai arviointipaperit jaetaan.

Valmentajat suosittelevat  kisan jälkeen pidettäväksi vapaapäivää,  jolloin voi rentouta tehden muita juttuja kuin mitä vakioaikataulu näyttäisi. Sovi valmentajasi kanssa omasta vapaapäivästä.

KIITOS

Taitoluistelun perinteisiin kuuluu käyttäytyä hyvin! Kisan jälkeen on kohteliasta kiittää myös kisajärjestäjiä tai ainakin sanoa ’Hei’ paitsi järjestäjille, myös kanssakilpailijoille ja heidän valmentajilleen. Muistetaan että tuomarit tekevät omaa ”työtään” vapaa-ajallaan, kiitos heille. Muista kiittää myös kuljettajaa, jos olet tullut kilpailuun jonkun toisen vanhemman kyydissä.

Positiivisuus on kunnia-asiamme. Vanhemmat ovat erittäin tärkeä voimavara, yhteishenki kasvaa positiivisuudesta ja tämä tukee luistelijoita.