Varusteet

Tarkista luistinten kunto! Luistimet voi teroittaa vielä noin 2 viikkoa ennen kisoja, mutta ei enää kilpailuviikolla. Tarkista, että terä ei heilu = luistinten ruuvit ovat kireällä.Taitoluisteluun lajina liittyy siisteys ja puhtaus Luistinten tulee olla valkoiset, likaiset tai kolhiintuneet luistimet pitää putsata/ maalata ja likaiset nauhat pitää pestä tai vaihtaa uusiin.

Kilpailupuvun ja sukkahousujen/trikoiden  täytyy olla puhtaat ja ehjät.

Suunnittele ja harjoittele kisakampaus, joka jättää niskan paljaaksi: näin ryhti näyttää paremmalta. Huolehdi, että mahdolliset koristeet pysyvät hiuksissa myös hypittäessä.

Jotkut hallit ovat erittäin kylmiä, etenkin kovalla pakkasella. Paleleminen vaikuttaa keskittymiseen, aluspuku auttaa asiaan.

Tarkista, että sinulta löytyy puhdas, vartalonmyötäinen takki 4-6 minuutin verryttelyä varten ja siihen sopivat puhtaat ja ehjät hansikkaat.

Alkulämmittelyä varten tarvitaan lenkkarit ja verryttelyasu, halutessasi hyppynaru ja/tai piruettilusikka. Pukeudu lämmittelyyn niin, että verryttelyvaatteet saa helposti riisuttua, vaikka hiukset olisi jo laitettu.