Kilpa 1

Valmennusryhmässä K1 luistellaan 6 tuntia viikossa. Luistelijoilla on edellytykset harjoitella kaikkia kaksoishyppyjä. Peruspiruetit, helpot yhdistelmä- ja vaihtopiruetit ovat hallinnassa, vaikeutta haetaan lisää, hyppypiruettien harjoittelu aloitetaan. Askeltekniikkaa kehitetään päivittäin, peruskäännökset osataan. Painopiste on edelleen perusharjoittelussa, hyvä perustaito takaa vaativampien temppujen oppimisen. Luistelijat ja perheet ovat sitoutuneet valmennussuunnitelmaan, mihin kuuluu myös ohjattu ja omatoiminen kesäharjoittelu. Motivaation ja luistelijan omien tavoitteiden kirkastuessa saadaan näkymä sille, suositellaanko luistelijaa kilpailemaan jatkossa Suomen Taitoluisteluliiton kansallisissa sarjoissa.

Luistelijoita opetetaan vähitellen ymmärtämään ISU –arvioinnin vaatimuksia.

Oheisharjoittelua on 5 kertaa viikossa; kaksi fyysiseen kuntoon ja koordinaatioon liittyvää harjoitusta, lajitaitoa kehittävä oheisharjoitus, tanssi ja fysioterapeutin pitämä harjoitus. Fyysisten ominaisuuksien, kehonhallinnan ja liikkuvuuden tulee olla riittävällä tasolla, jotta lajitaidot kehittyvät.

Luistelijat kilpailevat Silmu B –sarjassa. Kilpaileminen tapahtuu pääasiassa Lounais-Suomen alueella, mutta kisakokemusta haetaan myös laajemmin muualta Suomesta.

Silmu B-sarjan luistelijoilla on oltava suoritettuna STLL:n perustesti 1 ja elementtitesti 1. Seuraavia testejä harjoitellaan.

Luistelijat ja vastuuvalmentaja yhdessä sopivat ja kirjaavat kauden alussa ryhmän yhteiset säännöt. Säännöissä huomioidaan lasten ikä ja kehitystaso.

Ryhmän vastuuvalmentajana toimii VIKTOR ZUBIK .

Ryhmän harjoitusajat.

KAUDELLA 2018-2019 RYHMÄSSÄ LUISTELEVAT

Niinijärvi Lauri

Olenius Minea

Wallasvaara Elle